Romantisch Weekendje Weg

  • Wij helpen jou om een leuk en romantisch weekendje te plannen!
Palermo

Palermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië en kent iedereen wel van de sfeervolle maffiafilms. Slechts 2,5 uurtjes vliegen vanaf ons land waan je je direct in een andere wereld, zowel qua natuur als qua mensen. Alles gaat hier een tempootje langzamer en dat is toch heerlijk op vakantie? Ben je klaar voor een heerlijk weekendje Palermo, Sicilië?

Qua ligging is het eiland zeer gunstige gelegen: met rondom zowel de Middellandse Zee als de Tyrrheense Zee is het ook in de hete Italiaanse zomer goed toeven op Sicilië. Veel mooie stranden (ga naar het Spiaggia di Mondello of Lido Sferracavallo, en veel outdooractiviteiten om te doen in het mooie weer. Om wat inspiratie op te doen: wat dacht je van een privetour naar de Etna vanaf de stad Palermo, een mooie fietstocht door het centrum of een bezoekje aan een van de vele markten die Palermo rijk is? (

Als zeer oude universiteitsstad is het prima cultuur snuiven in Palermo. Om een paar hoogtepunten te noemen: de Palermo Cathedral is een toeristische trekpleister pur sang met jaarlijks miljoenen bezoekers. Je vindt deze cathedraal aan de Corso Vittoria Emanuele. Twee paleizen zijn zeker de moeite waard: wij raden het Palazzo dei Normanni aan (te vinden aan het mooi Pizza della Vittoria) en ook zeker de Stanze al Genio, die je kunt vinden aan de Piazza Bellini.

Je bereikt het eiland uiteraard gemakkelijk per vliegtuig, het vliegveld ligt op ongeveer 25 km van de Palermo. Vluchten van Amsterdam zijn volop te boeken met bijvoorbeeld de maatschappijen Alitalia, Iberia, KLM en Vueling.

Plattegrond Palermo